DESZNYÓVÁGÁS
2008.12.07. 12:46
egy barantásnak ezt is tudnia kel
Aggyonisten Barantások!
December 13-án, szombaton dr. Magyar Gábornál disznóvágás esedékes. Jó hangulat, különféle ismeretek elsajátítása, a disznó feldolgozásának különböző munkálatai /egy barantásnak ezt is tudnia kell/, és mindenféle zsíros finomság várja az idelátogatót.
A sertéseken kívül minden mást nekünk kell biztosítani. Úgymint: jó kések, kötél, pörzsölő, gyökérkefe, üst, üstház, raklap, hastok (asztal), bárd, hurkatöltő, szárított bél, madzag, tű, fűszerek, és nagy-nagy tálak, edények... remélem nem hagytam ki semmit.
Nálam jelentkezzetek (kissgsz@freemail.hu, 20/338-7249), illetve az eszközfelajánlásokat is tegyétek meg!
Részvételi díj 5000 Ft, amit a disznók természetbeni juttatásokkal bőségesen ellensúlyoznak majd.
Isten áldjon meg bennünket és a disznókat se hagyja el!
Kicsi
Monorról, Rákoscsabáról Gyuri bácsinál jelentkezzen, aki részt akar venni az eseményen, hogy a leutazást megszervezzük.
06 20 97 13 499
Mozzanatok:
Találkozás
Eszközök számbavétele
Munkaelosztás /Jányok sütnek - főznek-----kemencében/
Áldomás
Fogás
Vágás
Pörzsölés
Vakarás
Dirib -darab
Abálás- hurkakészítés
Kolbászkészítés
Zsírkisütés /hozzatok vendőt, vagy egyéni készletből valónagyobb befőttes üveget:Pl 2 literes/
Füstölésre szánt szalonna besózása
A TÖBBI HÚST 0,5 KG OS CSOMAGOKBAN:
pörköltnek, húslevesnek, rántott húsnak, pecsenyének, csontlevesnek
Közösen ebédelünk:
A lányok készüljenek:
Kenyérsütés
Orjaleves
Sült pecsenye
Sült vér
Vesepecsenye
|