| 
 DESZNYÓVÁGÁS  2008.12.07. 12:46  egy barantásnak ezt is tudnia kel 
Aggyonisten Barantások!
 December 13-án, szombaton dr. Magyar Gábornál disznóvágás esedékes. Jó hangulat, különféle ismeretek elsajátítása, a disznó feldolgozásának különböző munkálatai /egy barantásnak ezt is tudnia kell/, és mindenféle zsíros finomság várja az idelátogatót.
 A sertéseken kívül minden mást nekünk kell biztosítani. Úgymint: jó kések, kötél, pörzsölő, gyökérkefe, üst, üstház, raklap, hastok (asztal), bárd, hurkatöltő, szárított bél, madzag, tű, fűszerek, és nagy-nagy tálak, edények... remélem nem hagytam ki semmit.
 Nálam jelentkezzetek (kissgsz@freemail.hu, 20/338-7249), illetve az eszközfelajánlásokat is tegyétek meg!
 Részvételi díj 5000 Ft, amit a disznók természetbeni juttatásokkal bőségesen ellensúlyoznak majd.
 Isten áldjon meg bennünket és a disznókat se hagyja el!
 Kicsi
   Monorról, Rákoscsabáról Gyuri bácsinál jelentkezzen, aki részt akar venni az eseményen, hogy a leutazást megszervezzük. 06 20 97 13 499   Mozzanatok: Találkozás Eszközök számbavétele Munkaelosztás /Jányok sütnek - főznek-----kemencében/ Áldomás Fogás Vágás Pörzsölés Vakarás Dirib -darab Abálás- hurkakészítés Kolbászkészítés Zsírkisütés /hozzatok vendőt, vagy egyéni készletből valónagyobb befőttes üveget:Pl 2 literes/ Füstölésre szánt szalonna besózása  A TÖBBI HÚST 0,5 KG OS CSOMAGOKBAN:  pörköltnek, húslevesnek, rántott húsnak, pecsenyének, csontlevesnek   Közösen ebédelünk:   A lányok készüljenek: Kenyérsütés Orjaleves Sült pecsenye Sült vér Vesepecsenye   |